HTML

Várakozás a szeretet ünnepére

"Mert csakugyan, sokan vannak a világon, akiknek a karácsony valóban néhány napi örömet és boldogságot hoz. Sok család, amelynek tagjait messze elsodorta egymástól és szanaszét szórta a nagyvilágban a létért való szakadatlan küzdelem, most újra összekerül és újra összeforr abban a kölcsönös szeretetben és jóakaratban, amelyből a tiszta és zavartalan örömnek olyan bő forrása fakad, s amely olyan összeférhetetlen a világ sokféle bajával és gondjával, hogy a legműveltebb nemzetek vallási meggyőződése és a legvadabb népek durva hagyományai egyaránt a túlvilági élet legfőbb boldogságai közé számítják..."/Charles Dickens/

Friss topikok

Linkblog

Csillaghajtogatás

2009.11.21. 06:56 :: leia26

 4db középen összehajtott szál kell. A szálak hossza mindig a szálak vastagságától függ (2cm szélességnél, 60cm hosszú). A szálak végét hegyesre vágjuk és félbehajtjuk.Az első szálat bal kézbe véve a hajtott éllel lefelé (a majdani alapnégyzet bal oldalán) tartjuk. (1.kép) A következő szálat mintha az elsőre akasztanánk, azt átfogva, jobb felé mutatva rátesszük és összecsukjuk.
A következő szálat a másodikra „akasztjuk” azt átfogva. Nyitott végei lefelé állnak. Ez a szál párhuzamos az első szállal de nyitott végei ellenkező irányba mutatnak.

A negyedik szálat összehajtva a harmadikra akasztjuk, hogy azokat átfogja és a végeit, az első szálat lehúzva, annak hajtott végénél közé fűzzük. (2.kép)
Középen a bal kéz hüvelykujjával megtartva összehúzzuk a kialakult négyzetet. Most, minden szál fűzve van, ha megfogjuk középen, nem csúszhat szét. (3.kép) A négyzet oldalainak bal felén dupla szál megy felfelé.
A bal felső szállal kezdve csak a felső szálat a négyzetre visszahajtjuk egymás után az óra mutató járásával ellentétes irányba haladva. (4.kép) Így a negyedik utolsó lehajtott szálat be tudjuk fűzni az elsőnek lehajtott szál alá. Ezzel stabilizáljuk az alapot és az alapnégyzet mindegyik oldalán 2-2 szál, megy ki 1 jobb és 1 baloldalon. (5.kép)

Jönnek a csillag oldalsó csúcsai. Az alapnégyzetet felénk fordítva mindig a jobb oldali felfelé menő szállal dolgozunk.

A szálat a négyzet mentén önmaga mögé visszahajtjuk, így egy háromszöget kapunk. A háromszögünk mellé, hajlítjuk az egyenesen lefutó szálat, úgy hogy a két háromszög között maradjon egy kis rés. (6.kép)
Az így kapott háromszögeket összehajtjuk. (7.kép)
Az így kialakult csúcsot a mutatóujjunkkal hátratartva, annak tövébe a szálat óvatosan befűzzük. A szál végének az alapnégyzet közepénél kell kijönnie. (8.-9.kép
)
Itt azonnal vissza is hajtjuk.

Elforgatva a négyzetet úgy, hogy mindig a jobb felső szállal dolgozzunk sorban mind a négy sarkon, elkészítjük. (10.kép)

Ezután az egészet megfordítjuk és az így jobb oldalra került négy szálat is, elkészítjük.
Ha mind a nyolc csúcs megvan, a négyzet közepén lévő csúcsokat készítjük el. A négyzet közepéből induló szálakat eligazítjuk és a jobb oldalon felfelé futó szállal kezdjük.
Bal kézzel középen finoman megfogjuk a négyzetet és a középről induló jobb oldali felfelé futó szálat lefelé fordítva középről induló hegyes tölcsért készítünk. (11.kép) Bal mutató ujjunkkal finomam lefelé megtartjuk anélkül, hogy összenyomnánk és a szálat visszahajtva a középen kialakult  „zsebecskén”  bedugjuk középen. (12.kép)
A szál végének a csillag bal felső csúcsa között kell kijönnie.  (13.kép) Ezt a  folyamatot mind a négy szálal, meg kell csinálni. (14.kép)
Majd megfordítva a másik oldalon is.
Ha elkészült a kilógó szálakat kicsit meghúzva levágjuk mindig a jobb alsó sarokban  majd megfordítva ismét és el is készült a  csillag. (15.-16.kép)

forrás: http://skkreativ.lapunk.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: dekoráció

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetunnepe.blog.hu/api/trackback/id/tr371541135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása