Fondant-tömeg
28 deka cukrot 1 deci vízzel a golyópróbáig megfőzünk és kőlapra öntjük. Ha a cukor kissé kihűlt, főzőkanállal még jól összekavarjuk, azután addig simítjuk, míg meg nem keményedett; nagy lábassal befedjük és egynéhány percig magára hagyjuk, ezután kézzel még jól átdolgozzuk.
Ez a fondant-tömeg lesz az alapja a különféle szaloncukroknak, ami gyerekkorunkat idézi.
Szalon ananászcukorkák
1 adag fondant-tömeg, 2 ek ananásznedv.
A fondant tömeget a tűzön összekavarjuk az ananásznedvvel, míg meg nem melegedett, azután még hidegen is kavarjuk. Ha a tömeg keményedni kezd, kis papirokba töltjük, kézzel lelapítjuk és ha egészen kihűlt, kis darabokra metszük, melyeket szines papirba göngyölitünk.
forrás: grocceni.com