4-5 hét kell hogy igazán összeérjen, akár el is lehet most kezdeni.
Hozzávalók (kb. 7 dl-hez)
3 dl 70%-os alkohol (Bármelyik gyógyszertárban megvásárolható, vagy 7 dl -es vodka ez gyengébb lesz)
3-4 db nagy citrom, 3 narancs
15 dkg cukor
3dl víz
Elkészítés
1. A citromokat jó alaposan mossuk meg forró víz alatt, majd töröljük őket szárazra.
2. Egy hámozóval válasszuk le a citromokról a héj felső, sárga rétegét.
Figyelem! Ha a héj fehér része is az italba kerül, akkor keserűvé teszi azt! Semmiképpen se hagyjuk belekerülni a fehér részt!
3. A héjakat egy kancsóba tesszük( én az 5l-es befőttesre esküszöm), és ráöntjük az alkoholt.
4. A kancsót két rétegben, alaposan lezárjuk fóliával, és befőttes gumival is rögzítjük a fóliát. A lezárt alkoholos alapot 14 napon át lezárva érleljük.
5. Ha az alkoholos alap kész(nem árt gézen átszűrni ha valaki belerakja a citrom húsát is, én szoktam) - a 14. napon -, a cukrot sziruppá főzzük a vízzel, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
6. A teljesen kihűlt szirupot az alkoholos részhez keverjük, majd az így kapott Limoncello-t jól zárható üvegbe szűrjük. Néha nem árt összerázogatni.
7. A Limoncello jól behűtve, előre befagyasztott pohárból fogyasztandó.
Én sk festett, szép formájú üvegekben ajándékozom. Parafadugóval lezárva az igazi.
forrás:nlc.hu