Vastag húsú narancs héjat vékony csikokra vágjuk!
Vizben 3 napig áztassuk, a vizet naponta cseréljük le!
A vizet leöntjük, és megmérjük a narancs héját. Ahány deka a narancs héj annyi deka kristály cukrot rakunk hozzá!
Egy lábosba a narancs héjat a cukrot és annyi vizet hogy ellepje feltesszük főni. Addig főzzük míg a leve el nem forr, A cukor szépen rá fog olvadni, de a végén ne hagyjuk ott mert könnyen leég!
Tepsin kiteritve száradni hagyjuk!
Végül karácsonyi dobozba rakjuk!
Karácsonyi nasi (Kandirozott narancshéj)
2009.11.17. 16:17 :: leia26
Szólj hozzá!
Címkék: finomságok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.