HTML

Várakozás a szeretet ünnepére

"Mert csakugyan, sokan vannak a világon, akiknek a karácsony valóban néhány napi örömet és boldogságot hoz. Sok család, amelynek tagjait messze elsodorta egymástól és szanaszét szórta a nagyvilágban a létért való szakadatlan küzdelem, most újra összekerül és újra összeforr abban a kölcsönös szeretetben és jóakaratban, amelyből a tiszta és zavartalan örömnek olyan bő forrása fakad, s amely olyan összeférhetetlen a világ sokféle bajával és gondjával, hogy a legműveltebb nemzetek vallási meggyőződése és a legvadabb népek durva hagyományai egyaránt a túlvilági élet legfőbb boldogságai közé számítják..."/Charles Dickens/

Friss topikok

Linkblog

Mézeskalácshoz írókakészítés(csirri hozzászólása, nlc.hu)

2010.10.13. 11:56 :: leia26

 én pl. MINDIG darálom a cukrot, soha nem veszek bolti porcukrot. Írókához pedig tutira jobb, a boltiban rengeteg a szemcse, vagy teaszűrőn átszitálod kétszer-háromszor, vagy nem tudod kinyomni kicsi lyukon keresztül a zacsiból, elrontja az írókát.

Ami fontos: csak félig töltsd meg a darálót cukorral, darálás közben rázogasd is, aztán kinyitod a darálót és egy kiskanál nyelével átkevered a porcukrot úgy, hogy a kés alá meg a "sarokba" szorult cukor is fellazuljon, elkeveredjen a többivel. Ezután még darálod egy ideig. Így biztosan egynemű, finom lesz, nem kell szitálgatással kínlódni. Egy tojásfehérjéhez kb. 20 dkg (!!!) cukor kell, de ez nem biztos, attól függ, hogy mekkora a tojás. Kanalanként kavarjuk bele a cukrot, akkor elég, ha a kavaróról már csak nagyon lassan folyik le. Ezután érdemes még 2-3 percig intenzíven kavarni, jobb lesz az állaga.

Persze ez csak az én tapasztalatom, módszerem, lehet, hogy másnak másfél jobban bevált. Annyi azonban hozzá tartozik a dologhoz, hogy én egész évben rengeteg mézest készítek, nem csak Karácsonykor.

 

Az írókához nem jó a vékony, "zörgős" fagyasztózacsi, nagyon gyorsan kitágul, tönkre megy. Az un. "simítózáras" jó hozzá, annak vastagabb az anyaga és nincs széles, durva hegesztés a szélén.  A simítózárat le kell vágni és az egyik sarokba betölteni a mázat. Fölötte összefogni a zacskót és befőttes gumival alaposan összecsavarni (így csak előre, a lyuk felé tud menni a máz, visszafelé nem). Ezután egy pici lyukat vágunk rá mondjuk manikűr ollóval. Inkább többször vágjunk nagyon-nagyon picit a csücsökből, próbálgassuk közben, amíg jó lesz.

Amúgy a dobozod szép lett meg a házikók is. Én az összeragasztást is tojásfehérjés írókával szoktam készíteni, nem vizessel.

Szólj hozzá!

Címkék: tippek trükkök

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetunnepe.blog.hu/api/trackback/id/tr592368033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása