HTML

Várakozás a szeretet ünnepére

"Mert csakugyan, sokan vannak a világon, akiknek a karácsony valóban néhány napi örömet és boldogságot hoz. Sok család, amelynek tagjait messze elsodorta egymástól és szanaszét szórta a nagyvilágban a létért való szakadatlan küzdelem, most újra összekerül és újra összeforr abban a kölcsönös szeretetben és jóakaratban, amelyből a tiszta és zavartalan örömnek olyan bő forrása fakad, s amely olyan összeférhetetlen a világ sokféle bajával és gondjával, hogy a legműveltebb nemzetek vallási meggyőződése és a legvadabb népek durva hagyományai egyaránt a túlvilági élet legfőbb boldogságai közé számítják..."/Charles Dickens/

Friss topikok

Linkblog

Téli lekvárok

2009.11.20. 19:06 :: leia26

lekvar1.jpg
 
Nyáron könnyű lekvárt főzni. A finom eper, a mosolygós barack szinte kínálja magát. És mi a helyzet télen? Egy 5letes háziasszony ilyenkor sem jöhet zavarba!


Az alma és a különféle déligyümölcsök most is rendelkezésünkre állnak, de mégis inkább egy különlegesebb praktikát szeretnék megosztani  kedves olvasóinkkal.

Kihasználva a főzőtök azon tulajdonságát, hogy semleges íze átveszi bármely gyümölcs vagy fűszer ízét, fantasztikus fűszerlekvárokat, borlekvárokat alkothatunk.


Szükségünk van tehát egy alap lekvárra:

1 kg főzőtököt legyalulunk, vagy apró kockára vágunk, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. 1 citrom reszelt héját, kis citromlevet adunk hozzá, pici gyömbérrel és kristálycukorral sűrűre főzzük.

lekvar2.jpg

 

Kezdődhet az alkotás!

Innentől hagyjuk szárnyalni a fantáziánkat, az alap lekvárt ízlésünk szerint alakíthatjuk.

Keverjünk  bele egy kis fahéjat és máris kész a mennyei fahéj lekvár.

A vanília lekvárnak is biztosan sok rajongója lesz, pedig az alap lekvárunkba csak egy pici vaníliát kell tennünk és máris készen van.

Édes vörös- vagy fehérbor hozzáadásával különleges borlekvár készülhet.

Ugyanígy készíthetünk gyömbérlekvárt, de az igazán bátrak akár rozmaringgal, bazsalikommal, vagy kakukkfűvel is kísérletezhetnek, sőt akár kombinálhatjuk is egymással az ízeket, fűszereket.


A kész lekvárokat üvegekbe töltjük,  tartósítószert szórunk a tetejére, vagy ha ezt szeretnénk elkerülni akkor a szorosan lezárt üveget egyszerűen csak fejjel lefelé fordítjuk.

Ha az üveget szépen dekoráljuk kedves ajándék is lehet!

forrás:www.5letes.hu

Szólj hozzá!

Címkék: finomságok

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetunnepe.blog.hu/api/trackback/id/tr741540361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása