HTML

Várakozás a szeretet ünnepére

"Mert csakugyan, sokan vannak a világon, akiknek a karácsony valóban néhány napi örömet és boldogságot hoz. Sok család, amelynek tagjait messze elsodorta egymástól és szanaszét szórta a nagyvilágban a létért való szakadatlan küzdelem, most újra összekerül és újra összeforr abban a kölcsönös szeretetben és jóakaratban, amelyből a tiszta és zavartalan örömnek olyan bő forrása fakad, s amely olyan összeférhetetlen a világ sokféle bajával és gondjával, hogy a legműveltebb nemzetek vallási meggyőződése és a legvadabb népek durva hagyományai egyaránt a túlvilági élet legfőbb boldogságai közé számítják..."/Charles Dickens/

Friss topikok

Linkblog

Limoncello

2009.11.22. 06:10 :: leia26

 4-5 hét kell hogy igazán összeérjen, akár el is lehet most kezdeni.

 

Hozzávalók (kb. 7 dl-hez)

3 dl 70%-os alkohol (Bármelyik gyógyszertárban megvásárolható, vagy 7 dl -es vodka ez gyengébb lesz)
3-4 db nagy citrom, 3 narancs
15 dkg cukor
3dl víz 

Elkészítés

1. A citromokat jó alaposan mossuk meg forró víz alatt, majd töröljük őket szárazra.

 

2. Egy hámozóval válasszuk le a citromokról a héj felső, sárga rétegét.
Figyelem! Ha a héj fehér része is az italba kerül, akkor keserűvé teszi azt! Semmiképpen se hagyjuk belekerülni a fehér részt!

 

3. A héjakat egy kancsóba tesszük( én az 5l-es befőttesre esküszöm), és ráöntjük az alkoholt.

4. A kancsót két rétegben, alaposan lezárjuk fóliával, és befőttes gumival is rögzítjük a fóliát. A lezárt alkoholos alapot 14 napon át lezárva érleljük.

5. Ha az alkoholos alap kész(nem árt gézen átszűrni ha valaki belerakja a citrom húsát is, én szoktam) - a 14. napon -, a cukrot sziruppá főzzük a vízzel, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
6. A teljesen kihűlt szirupot az alkoholos részhez keverjük, majd az így kapott Limoncello-t jól zárható üvegbe szűrjük. Néha nem árt összerázogatni.

7. A Limoncello jól behűtve, előre befagyasztott pohárból fogyasztandó.

 

Én sk festett, szép formájú üvegekben ajándékozom. Parafadugóval lezárva az igazi.

forrás:nlc.hu

Szólj hozzá!

Címkék: finomságok

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetunnepe.blog.hu/api/trackback/id/tr81543041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása